Eg klarer ikkje og la være og drikke meg full fredag og lørdag, er eg alkoholiker da?

Mann, 46 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Er det ok med disse endringene Elisabeth? Monika

Vi bruker egentlig ikke betegnelsen alkoholiker, og vi vet heller ikke hva du legger i det. Hvis du ikke klarer å kontrollere bruken din kan det i seg selv være et problem, selv om du ikke er fysisk avhengig av alkohol.  Mange drikker ikke så ofte, men opplever at de drikker for mye når de først drikker. For en del blir denne måten å drikke på etter hvert veldig problematisk.

På siden vår «Hjelp til å slutte» finner du tips til moderasjon. Kanskje du finner noen tips som kan passe der? Klarer du ikke å begrense deg og du opplever at alkoholbruken din skaper problemer for deg eller andre rundt deg, trenger du kanskje hjelp til å modere eller slutte med alkohol. Du finner informasjon om temaet- «slutte med alkohol uten å få hjelp, eller muligheter for å få hjelp», på vår hjemmeside.