Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Cannabis i blodprøver

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
har spørsmål om Cannabis i blodprøver…. Jeg pleier ikke å røyke, men har en del venner som røyker, inklusive en kjæreste jeg har vært en del sammen med det siste halvåret, han røyker innendørs, så jeg har definitivt fått i meg en del passivt. Når det gjelder mitt eget forbruk, har jeg kanskje røyket 6-7 ganger det siste halvåret, som oftest kun to trekk, da jeg synes det blir ubehagelig om jeg røyker mer enn dette. Siste gang jeg røyka var for 2 uker siden, det viste seg å være veldig sterke saker, som førte til at jeg ble dårlig, rusen var ubehagelig og jeg kastet opp i rundt 12 timer. Har ikke fristet å røyke igjen etter dette. Jeg spiste også en brownie i amsterdam i august.
Nå har jeg fått innkalling til sykehuset, for oppfølging på noe helt annet, men har forstått det sånn at dt skal tas en full screening av blodet (i forhold til hormoner og mineraler osv), er jo da veldig bekymret for om mitt moderate bruk av cannabis vil dukke opp på dette, prøvene skal tas medio november.
Om noe dukker opp, vil da legene ha noen form for meldeplikt?
Jeg har to barn, som jeg har 50%, har aldri røyka i uker jeg har de, ei heller hjemme i vårt hjem. Barnefar vet at jeg har ett liberalt syn på cannabis, og at jeg kan finne på å ta ett trekk eller to, om det passer, men han vet også at jeg aldri ville ha gjort det om jeg skulle omgås barna. Jeg har det samme forhold til alkohol.
Bør jeg være bekymret?

Kvinne, 42 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Du behøver ikke være bekymret for dette. For det første er påvisningstiden for THC (det viktigste rusgivende stoffet i cannabis)normalt i blodet maks 24 timer etter inntak. For det andre kan ikke helsepersonell teste deg for narkotiske stoffer uten ditt samtykke, det er ulovlig. Ved ordinære helseundersøkelser vil det stort sett aldri være et spørsmål om å ta slike prøver, så du trenger ikke bekymre deg for at de spør deg om å ta rusprøver heller.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!