Hei har nå gått på aduvanz 70mg i snart 2mnd. Startet på 30mg – 50mg -60mg og tilslutt 70mg, med best effekt. Etter ca 1,5 mnd følte jeg at effekten dabbet av…? Har jeg bygget opp toleransen iløpet av såpass kort tid? Er dette mulig, eller kan det skyldes feildoagnosistisering og derav evt. Misbruk??? Kan ikke forstår hvordan effekten kan forsvinne etter så korttidsbruk. Følte jeg fikk livet mitt tilbake dagen jeg startet, men nå er ting litt som før… veldig frustrerende. Har nylig fått diagnosen ADHD altså… bare for å nevne det.
Tanker, råd eller tips? muligens misbruk?

Kvinne, 22 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi på RUStelefonen er ikke medisinsk helsepersonell og kan derfor ikke svare deg. Siden Aduvanz har hatt god effekt tidligere kan det skyldes at du har utviklet toleranse. Men det kan også være andre grunner til at du ikke er like tilfreds med medisinen nå. Derfor er det best at du tar det opp med foreskrivende lege, og blir utredet for manglende effekt.