Hei.
Jeg har gått på Paralgin forte 400mg= paracetamol /30mg=kodein , 3 ganger daglig.i 6 mnd. I samråd med legen.
I påvente på kneoprasjon av proteser, og sterke smerter, og for å få kontinuelig smertebehandling fikk jeg 10 mg Norspan plaster. Dette har jeg begynt på idag 26/9. Byttes hver 7.dag og motsatt side av f.eks arm.

Det jeg lurer på;
Om jeg kan ta 1 PF og 1/2 paracetamol 3 x som jeg har avtalt med legen, i tillegg til å bruke 10 mg Norspan plaster ,1 gang pr uke . Leste at kodeinen i PF ble «presset» ut. Fastlegen godkjenner at jeg kan ta mine faste smertestillende, i tilegg til Norspan. For å få helhetlig smertebehandling.
Jeg tenker også på abstinens symptomer av disse to svake opioider sammen: paralgin forte og Norspan.

Kvinne, 30 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kjenner ikke din situasjon godt nok til å svare. I følge Felleskatalogen er det ikke kjente interaksjoner mellom disse preparatene. Hvis legen din har sagt det er ok, bør det vel gå greit.

Hva gjelder abstinenser, kommer det veldig an på hvor lenge du bruker legemidlene. Både buprenorfin og kodein er opioider og de gir begge avhengighet ved bruk over tid. Abstinenser kan bli tildels meget sterke dersom disse legemidlene brukes over lengre perioder.