Lurer på hvor lenge xanax er i pisset, blodet og ellers steder på kroppen di kan teste deg fra?

Annet, 99 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Alprazolam (virkestoffet i Xanax/Xanor) kan vanligvis vises med blod- og spyttprøver i ca. 1-2 dager, og på urinprøver i omtrent en uke etter siste inntak. Merk at dette riktignok kan variere litt fra person til person.

Det er for øvrig også mulig å teste for alprazolam med hårprøver, men dette er en ganske uvanlig analysemetode, og brukes kun i spesielle tilfeller. Hvor lenge bruk av Xanax kan vises i håret, kommer an på hvor langt hår du har. Når du bruker Xanax vil avfallsstoffer binde seg til hårroten under hodebunnen, og danne et slags «stempel». Dette stempelet følger med etter hvert som håret vokser ut fra hodebunnen, med ca. 1 cm per måned.