Kan jeg gjøre noe for å påvirke blodprøvene

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Iforgårs tok jeg 2/3 av en xanax, igår tok jeg 1,5 xanax og røyka litt hasj og kom på dagen etter at jeg skal til legen i dag og ta blodprøve, hva skal jeg gjøre jeg kommer til å bli tatt og det er helt krise, er det noe jeg kan spise eller gjøre for å ikke bli tatt

Kvinne, 16 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Det er ingenting du kan spise eller drikke for at rusmidler og medikamenter går fortere ut av blod eller urin. Xanax kan påvises i 1-4 dager i blodet, mens hasj kan påvises i cirka 12 timer i blodet. Påvisningstiden er lengre i urin.

Du sier ikke hva slags blodprøve du skal ta. Hvis du skal til legen for å sjekke rusmidler, vil det nok slå ut. Men hvis du skal ta blodprøve i en annen sammenheng (sykdom e.l.), er det lite trolig at de sjekker rusmidler.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.