Kan jeg bli straffet for å sitte på med noen som kjører under hasjpåvirkning?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

En kompis røyker hasj daglig. Og jeg sitter på noen ganger når han kjører bil. Dersom vi blir stoppet, hva vil da min straff være? Enten jeg har røyket noe eller ikke? Og kan jeg likevel bli straffet hvis han blir stoppet dersom han røyket uten at jeg visste det?

Kvinne, 22 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Du kan ikke bli straffet for at han kjører bil i ruspåvirket tilstand. Det kan være at politiet kommer til å ta prøve av deg for å undersøke om også du har brukt hasj, men så lenge prøvene er negative, vil det ikke få noen konsekvenser for deg. Vi anbefaler deg derimot å tenke deg godt om hvorvidt du ønsker å sitte på med noen som er ruspåvirket. Cannabis påvirker kjøreevnen og øker risikoen for å havne i ulykker.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.