Jeg vurderer å ta livet mitt

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg vurderer å ta livet mitt

Kvinne, 14 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er trist at du har det så vanskelig at du vurderer å ta livet ditt. Vi kjenner ikke din situasjon og vet ikke hvorfor du tenker som du gjør. Men, det vi vet er at det ofte hjelper å dele det som er vanskelig med en annen. Kanskje en annen kan hjelpe deg med å se andre løsninger enn det å ta livet sitt.

Vi vet heller ikke hvem det kan føles trygt og godt for deg å snakke med. Foreldrene dine? En annen voksen du stoler på? Hvis det ikke er aktuelt kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. En annen måte å få kontakt med noen raskt på er å kontakte Kors på halsen. Ringer du dit kan du få snakket med noen med en gang og du er anonym. Det samme gjelder psykiatrisk legevakt som er døgnåpent og du kan ringe de på 116 117, men der kan du ikke være anonym.

Selv om det kanskje er vanskelig å dele det du bærer på er det lurt å gi det et forsøk. Det er ikke sikkert at alt løser seg med en gang ved å snakke om det. Men, du kan oppleve trøst, forståelse og medfølelse fra den andre som gjør det lettere å bære. Så å snakke om det er en god hjelp for å komme videre, og etter hvert finne løsninger på det som er vanskelig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.