Er det mulig å ta en dødelig dose Vallergan?? Min bedre halvdel har hentet ut 4 esker å 25 tabl, jeg finner det påfallende
Mvh NN

Mann, 57 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Hvis tablettene inneholder 10 mg per stykk, er dette 1000 mg tilsammen. Giftinformasjonen sier om denne typen medisiner at inntil 1000 mg gir lette reaksjoner, som trøtthet og utydelig tale. Kramper er sett ved inntak av 300 mg. Lavt blodtrykk. Kombinasjon med alkohol potenserer effekten, og kan gjøre observasjon på legevakt/sykehus nødvendig ved lave doser.

Tar hun alle pillene på én gang (ev. sammen med andre medisiner eller alkohol) kan det være farlig/risikabelt. Du bør vurdere å passe på medisinene slik at hun ikke har tilgang på alle samtidig. Dersom du er bekymret for hennes mentale tilstand, kan du melde bekymring til hennes fastlege og be om hjelp for dette.

Er du akutt bekymret for hennes tilstand etter inntak av Vallergan, ring Giftinformasjonen på 22 59 13 00 eller 113 (begge er døgnåpne).