Hei! Jeg har slitt med store smerter i over 20år. De siste årene har problemet blitt mye værre og de siste 3årene har jeg slitt med søvn. Jeg har en kronisk sykdom som gir meg store smerter og kramper som forstyrrer søvnen min. Ble ufør i år da jeg til slutt møtte veggen og ikke klarte å jobbe mere. Var en stor skuffelse og miste en jobb jeg var veldig glad i, men lege anbefalte dette da jeg ble sykere av å jobbe. Jeg har en MCTD/Lupus sykdom, vet dere om tips og råd for at jeg kan bli behandlet med CBD olje? Flere har fortalt meg at jeg bør snakke med lege ang dette.

Mann, 39 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Vi vil anbefale deg å snakke med legen din om dette. Det finnes ingen godkjente legemidler med CBD i Norge per i dag (med unntak av Sativex, men denne inneholder også betydelige mengder THC). Leger som ønsker å bruke CBD i behandling av sine pasienter, kan søke om å få bruke utenlandske produkter med CBD på godkjenningsfritak.

Du kan lese mer om regelverket hos Statens legemiddelverk.