Forskjell på Apodorm og Mogadon?

Jeg har stått fast på Apodorm i rundt 3 år og de fungerer meget bra og har gjort det siden starten. Har fått prøve en Mogadon et par ganger for å teste effekten av de i forhold til Apodorm. Slik jeg har har forstått det skal Apodorm og Mogadon være helt likt, både i innhold og virkemåte.

Det jeg lurer på da er hvorfor Mogadonen hadde null virkning på meg når Apodormen virker så godt. Er det en ren tilfeldighet, eller er det forskjeller som er vanskelige å oppdage i Felleskatalogen?

Mann, 44 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Legemidler skal brukes slik som foreskrevet av lege. Hvorfor Mogadon ikke hadde ønsket virkning for deg er det vanskelig for oss å svare på, Apodorm og Mogadon inneholder det samme. Generelt er det slik at legemidler kan virke litt ulikt, selv om de tilsynelatende er like. For å få best mulig helsehjelp, og nytte av legemidlene dine er det lurt å snakke med foreskrivende lege eller apotek om dine problemstillinger knyttet til legemidlet.