Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Trenger jeg mer metadon når jeg har gått opp i vekt.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har vært pasient på LAR i ca femten år, og har stått på metadon mesteparten av denne tiden. Jeg står i dag på lavdose, 60 mg i døgnet.

De siste månedene, spesielt etter at jeg slutte å røyke cannabis (har vært kronisk røyker siden i over 20 år), har jeg gått opp over 20 kg i vekt. Det utgjør ca 30 prosent mer av kroppsvekten jeg hadde tidligere.

Mitt spørsmål er – trenger jeg mer metadon etterhvert som jeg øker i vekt? Jeg merker at jeg ofte har abstinenser tidlig på morgenen, som tidligere ikke var eksisterende, etter at jeg har hatt denne vektøkningen.

Mann, 40 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Først og fremst vil vi gratulere deg med at du har sluttet med cannabis etter 20 år-godt gjort. Du skriver ikke hvorfor du har gått opp i vekt, men det kan jo være at du har fått bedre appetitt og spiser mer etter at du sluttet. Mange som røyker hasj jevnlig får dårligere appetitt, og går ned i vekt som følge av det.  Når det gjelder spørsmålet om du trenger mer metadon nå når du veier mer bør du spørre legen om det. Det kan være flere grunner til at du har abstinenser tidlig på morgenen og at du har gått opp i vekt. Du kan lese mer om tilstander som kan øke vekten ved metadonbehandling i denne artikkelen fra Den norske legeforeningen.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.