Hei! Jeg har ADHD og «døds»angst (overdrevne tanker om døden som fører til panikk anfall). For denne angsten har jeg blitt forskrevet Vival 5mg for lenge siden, men siden jeg begynte på strattera 60mg så har jeg ikke hatt noe særlig bruk for de de siste par mndene, så de har havnet i glemme boken. I det siste derimot har jeg kjent noe tilbakefall og ønsker å vite om jeg kan ta vival de dagene jeg får tilbakefallene? Jeg vet ikke om jeg kan så og si blande Atomoksetin med Diazepam. Jeg skulle selvsagt tatt kontakt med lege, men hun er på ferie så det var visstnok vanskelig å få tak i henne.

Kvinne, 21 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kjenner ikke din tilstand særlig godt heller. I følge https://www.felleskatalogen.no/medisin/interaksjon bør denne blandingen unngås fordi Strattera kan ødelegge effekten av Vival. Det beste er om du snakker med en lege om dette, legen kan ev. gi deg alternativer også.