Paracet over tid

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har i det siste vært plaget med mye hodepine, og gikk til fastlegen for dette. Han spurte om jeg tok noe for hodepinen, og jeg svarte at jeg til tider tar paracet, men at jeg prøver å unngå det da det ikke er bra med for mye over lenger tid (har hatt konstant vondt i hodet i ca. 4 uker). Fikk til svar at paracet ikke er farlig, og at jeg kan ta 1g paracet 3 ganger daglig (pluss at jeg fikk en annen medisin). Om hodepinen ikke har gitt seg innen 4 uker, skulle jeg komme tilbake.
Synes selv det høres mye ut at jeg kan ta 3g daglig i 4 uker uten at dette er «farlig» (selvfølgelig bare om jeg trenger det) når den anbefalte døgndosen er på halvparten…

Er det skadelig med så mye paracet i løpet av et døgn (over lenger tid)?

Kvinne, 19 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Anbefalt dosering av Paracet er i følge Felleskatalogen for Voksne og barn over 40 kg (12 år): 1-2 tabletter à 500 mg 3 ganger i døgnet. Det står ikke oppgitt anbefalt varlighet av behandlingen, men i følge Legemiddelhåndboka er dosering for Voksne, for akutte smerter: Startdose 1–2 g peroralt. Deretter 1 g × 4. Maksimal døgndose 4 g, opptil 2 uker, deretter 1 g × 3 daglig. Vi er ikke helsepersonell og kan dessverre ikke svare utover dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.