Hei! Jeg har i det siste vært plaget med mye hodepine, og gikk til fastlegen for dette. Han spurte om jeg tok noe for hodepinen, og jeg svarte at jeg til tider tar paracet, men at jeg prøver å unngå det da det ikke er bra med for mye over lenger tid (har hatt konstant vondt i hodet i ca. 4 uker). Fikk til svar at paracet ikke er farlig, og at jeg kan ta 1g paracet 3 ganger daglig (pluss at jeg fikk en annen medisin). Om hodepinen ikke har gitt seg innen 4 uker, skulle jeg komme tilbake.
Synes selv det høres mye ut at jeg kan ta 3g daglig i 4 uker uten at dette er «farlig» (selvfølgelig bare om jeg trenger det) når den anbefalte døgndosen er på halvparten…

Er det skadelig med så mye paracet i løpet av et døgn (over lenger tid)?

Kvinne, 19 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Anbefalt dosering av Paracet er i følge Felleskatalogen for Voksne og barn over 40 kg (12 år): 1-2 tabletter à 500 mg 3 ganger i døgnet. Det står ikke oppgitt anbefalt varlighet av behandlingen, men i følge Legemiddelhåndboka er dosering for Voksne, for akutte smerter: Startdose 1–2 g peroralt. Deretter 1 g × 4. Maksimal døgndose 4 g, opptil 2 uker, deretter 1 g × 3 daglig. Vi er ikke helsepersonell og kan dessverre ikke svare utover dette.