Hei. Jeg er en kvinne på 21 år som prøver å tilpasse seg morsrollen. Dette har vært vanskelig, og jeg sprakk ikveld, og klarte å ta en stripe kokain. Etterpå ammet jeg babyen min i noen minutter før jeg googlet om det var farlig å amme baby når man har ruset seg. Jeg fant raskt informasjon om kokain forgiftning. Jeg lurer på om dette kan være svært farlig for min baby!? Dette var et engangstilfelle, og jeg føler meg helt jævlig etter å ha gjort det jeg gjorde. Jeg ruser meg IKKE til vanlig, og vil bare det beste for min baby. Plis svar raskt.

Kvinne, 21 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en akuttjeneste. Trenger du hjelp raskt må du ringe 113, legevakt eller Giftinformasjonen.

Kokain i morsmelken kan føre til kokainforgiftning.  Svaret på spørsmålet ditt er altså ja, det kan være svært farlig for din baby. Vi vil derfor anbefale deg å kontakte helsepersonell så fort som mulig. Vi har forståelse for at det kan virke skremmende, men det er viktig å få sjekket at alt går bra med barnet ditt.