Hei, hvor lenge kan man vær dårlig etter å ha tatt speed?

Kvinne, 24 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Det kommer litt an på hva du mener med «etter å ha tatt speed». Mener du etter ett enkeltinntak av bare speed? Eller en helg med mange inntak blandet med andre rusmidler? Eller mener du etter å ha tatt speed over tid?

Hvis du har et normalt inntak av amfetamin, noen striper i løpet av en kveld/natt, vil det vanligvis gå en til tre dager før du er bedre. Det er store individuelle forskjeller. Noen blir raskere i form enn andre. Noen plages mer av nedtur enn andre.

Det er også av stor betydning om du har brukt andre stoffer, ikke minst alkohol, sammen med amfetamin. Jo mer du har drukket, jo lenger er du dårlig.

Noen mennesker er disponerte for psykiske plager og lidelser. De kan i prinsippet være psykisk dårlige i lang tid etter inntak. Men i slike tilfeller er det mer snakk om at rusen har utløst en latent lidelse. Det er noe annet enn en vanlig nedtur.