Er det lovelig og bestille shisha tobakk?

Mann, 18 år fra Sogn og Fjordane


RUStelefonen svarer:

Vi svarer på spørsmål om rusmidler, og tobakk er ikke regnet som et rusmiddel.

Vi har derfor sakset et svar fra Ung.no – der de svarer på spørsmål om tobakk. Her er det de svarte:

«Frukttobakk er ulovlig å importere og selge i Norge. Det er ikke straffbart å kjøpe frukttobakk med nikotin, men siden det er straffbart å selge det, så burde det i praksis ikke være mulig å få kjøpt. Frukttobakk/vannpipetobakk er forbudt å selge fordi det er forbudt med produkter som ikke har vært tradisjonelt brukt i Norge (sigaretter, sigarer, cigarillos, røyketobakk, skråtobakk og snus). Forbudet står i forskrift Forskrift om forbud mot nye tobakks- og nikotinprodukter»

Hvis du lurer på mer om tobakk, kan du sende et spørsmål på Ung.no.