Jeg har daglig brukt gjennomsnittlig ca 0.75mg Rivotril i ca. 16 år etter en innleggelse i 2002.
Jeg føler at det demper angsten og ønsker Ikke å slutte.
Likevel ønsker legen min å seponere.
Jeg var uten Rivotril i flere mnd. i 2008 og har aldri opplevd en så jævlig periode noen gang i hele mitt liv. Det var helt ubeskrivelig vondt, noe som jeg tror er vanskelig å fatte hvis man ikke har opplevd det selv. Etter 16 år tør jeg ikke tenke på hvor vanskelig det skulle bli.
Er det ikke like greit å fortsette så lenge jeg har god kontroll på forbruk og effekt?

Mann, 43 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Vi har forståelse for at dette er en vanskelig situasjon. Vi har ikke helsefaglig utdannelse og kjenner heller ikke deg og din historikk godt nok til å kunne uttale oss om din situasjon. Vi anbefaler deg å forsøke å få til en samtale med legen din om dette, slik at dere finner en løsning som kjennes bra for deg. Hvis du opplever å ikke bli hørt, kan du kontakte Pasientombudet for råd. Vi ønsker deg lykke til.