Hva sjer når man blander lsd å mdma

Mann, 15 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Hva som skjer er vanskelig å forutsi. Det er en temmelig uforutsigbar blanding. Både LSD og MDMA har psykedeliske virkninger. De er uforutsigbare hver for seg, og blander man dem blir det enda mer vanskelig å forutsi virkningen.

Disse kan slå ut veldig ulikt fra person til person. Noen blir lykkelige og får fine opplevelser, andre blir redde og får angstanfall eller full paranoia. I en del tilfeller kan folk oppleve å ha det bra en stund, men plutselig få angst eller bli kjemperedde, eller omvendt.

Jo yngre du er, jo større er risikoen ved å bruke rusmidler. Dette er fordi både hjernen og psyken er i utvikling til du er over 20 år. Før dette er du mer sårbar, både for skader og uforutsigbare virkninger.

Hvis du er nysgjerrig på slike rusmidler og vil prøve, vil vi råde deg til å vente noen år. Du burde da helst ikke blande dem. De fungerer mer enn bra nok hver for seg.

Her kan du lese mer om MDMA og her kan du lese om LSD.