Hei. Jeg fikk påvist kyssesyken i begynnelsen av juli, og i slutten av juli fikk jeg beskjed om at jeg var helt frisk (lever prøvene var normale). Jeg har derfor begynt rolig med trening igjen, for det har jeg fått klarsignal fra legen på.
Mitt spørsmål er om det er farlig å drikke alkohol nå. Jeg er helt frisk og føler meg ikke dårlig, det er 2 og en halv uke siden jeg ble frisk. Jeg syntes da det burde være rimelig å kunne ta noen breezers på fest uten at det gjør mye skade?
Mvh jente 16

Kvinne, 16 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

I felleskatalogen kan man lese «Hvis man ikke har feber, føler seg helt frisk, og det er gått minst 3 uker fra man ble syk, kan man godt gjenoppta sportsaktiviteter og innta alkohol, hvis man har lyst til det.» Vi anbefaler deg uansett å snakke med legen angående alkoholbruk etter kyssesyken.