Jeg har artrose i mange ledd og har skiftet et kneledd, det andre skulle også ha vært skiftet, men grunnet sterke smerter etter operasjon nøler jeg. Det har i ettertid (ved blodprøve) vist seg at jeg har liten eller ingen effekt av de fleste smertestillende midlene jeg har forsøkt; Paracet, Ibux, Tramagetiv (300 mg), Oxicodin og enda noen til jeg ikke husker navnet på. Det ser ikke ut til at Opioider virker. Nå skal jeg prøve Ketorax 5 mg, men på pakningen står det at en skal vise forsiktighet hvis en har hatt en/noen form for gastroinngrep. Jeg fjernet galleblære for fire år siden, og er derfor i sterk tvil om jeg kan bruke denne medisinen? (Fastlege er på ferie). En kuriositet: Alkohol virker heller ikke på meg.

Kvinne, 74 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi som jobber i RUStelefonen er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi råd om din medisinering. Du kan kontakte legekontoret ditt å høre om det finnes en annen tilgjengelig lege, eller snakke med legevakta der du bor.