Mamma drikker hver kveld så lenge jeg kan huske og nå orker jeg nesten ikke mer av livet mitt pågrunn av det:(

Kvinne, 12 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Så bra at du skriver inn til oss!

Det er ikke greit at mammaen din drikker alkohol på en måte som gjør at du har det vanskelig. Heldigvis finnes det mange som vil hjelpe dere, slik at dere ikke trenger å ha det sånn som dere har det nå.

Det er ikke ditt ansvar å fikse dette, men det kan være veldig lurt å si ifra til en voksen du stoler på. Da kan den som er voksen finne ut hva som er lurt å gjøre videre, så du slipper å tenke på det. Det finnes mange du kan snakke med om dette, men det viktigste er at du sier ifra til noen.

Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen, en lærer du liker eller en annen voksen du kjenner.

Hvis du vil kan du chatte med Barsnakk. Det er en egen chat for deg som har en mor eller far som ruser seg på noe. Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge. Telefonnummeret til dem er 116 111. De kan sende hjelp hjem til dere hvis du er veldig redd.