Hei,

Jeg lurte på om dere vet om et lavterskel tilbud hvor man kan snakke med en fagperson ang utfordringer med nære pårørende som er rusavhengige. Jeg prøver å google, men er ikke interessert i gruppesamtaler og det må være i Akershus eller Oslo.

Jeg går med med en del ubearbeidede ting inni meg og kjenner meg ensom i situasjonen. Dette gjelder kjæresten.

Håper dere vet om noen jeg kan snakke med face to face.

Kvinne, 25 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det finnes flere tilbud som kan passe deg og din situasjon:

Vi anbefaler deg å snakke med enten Veiledningssenteret for pårørende, et tilbud til pårørende til rusavhengige. Det ligger i nærheten av Ahus (sykehuset). Du trenger ingen henvisning, og det er gratis. Du kan både snakke med dem på telefon og ved oppmøte. Telefon: 400 31 093. E-post: postost@veiledningssenter.no.

I tillegg ligger det et pårørendesenter i Oslo. Dette er et tilbud til pårørende generelt.

En annen mulighet er Blå Kors Kompasset i Oslo. De tilbyr terapi og rådgivning til unge mellom 14 og 35 år som har foreldre med alkohol- eller andre rusproblemer. Tjenesten er gratis og du trenger ingen henvisning.

Vi håper du får den hjelp og veiledning du har behov for.