Hvordan slutte med Apodorm?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei,

Jeg har brukt Apodorm 5 mg i årevis (10-12 år). Startet med en halv, noe som fungerte fint i mange år. Nå bruker jeg en hel tablett, har gjort det i 2-3, og dette fungerer greit. Allikevel; jeg er redd det påvirker hjernen min negativt på den måten at jeg begynner å bli «glemsk». Med andre ord – jeg er redd for at jeg er i et tidlig stadium av demens.

Jeg er opptatt av helsen min, og lurer på hvordan jeg skal slutte med disse. Legen min har sagt at jeg bør slutte, men har aldri sagt hvordan

Kvinne, 59 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det er bra at du er opptatt av helsen din, og at du er innstilt på å gjøre endringer for å ivareta helsen din på best mulig måte. Vi håper du vil oppleve en positiv effekt av dette.

Når det gjelder denne typen medisiner, er det viktig å trappe ned bruken gradvis over tid, for å minske et eventuelt ubehag (abstinens) i størst mulig grad. Men, vi er ikke helsepersonell, og kan derfor dessverre ikke gi deg en konkret plan for nedtrapping. Vi anbefaler at du ber legen din om å få en konkret nedtrappingsplan, og hvis ikke legen føler seg kompetent til å gi deg det, bør du be legen om å kontakte eller henvise deg til en spesialist som faktisk kan hjelpe deg med det. Du finner også noen generelle tips på våre sider om hjelp til å slutte med benzodiazepiner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.