Hvor melder jeg fra om misbruk av resept?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor kan man melde ifra når en som får Ritalin på resept til seg selv «fórer» kompisene sine med slike piller?

Kvinne, 44 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Ritalin, med virkestoffet metylfenidat, er oppført på narkotikalisten (som «methylphenidatum»). Ifølge Straffeloven § 231, straffes man med bot eller fengsel inntil 2 år hvis man ulovlig tilvirker, innfører, utfører, erverver, oppbevarer, sender eller overdrar stoff som er å anse som narkotika. Hvis man kjøper, selger eller sender Ritalin, så bryter man dermed narkotika/-straffelovgivningen.

Om du vil melde fra til noen om at dette skjer, er det derfor mest naturlig å melde fra til politiet. Om det er en mindreårig det handler om, kan det være en mulighet å først ta kontakt med vedkommendes foresatte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.