Hei 🙂 hvor lenge sitter narkotiske stoffer i blodet? Er det noe som kan jukses med? Er bekymret for min datter som har vært i feil miljø noen mnd Hun er villig til å ta blodprøve men liten vits om det er borte fra blodet 🙁

Kvinne, 49 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Ulike rusmidler har ulik påvisningstid. Hvor lenge man kan finne det i blodet kommer altså helt an på hva slags stoff det er.

Blodprøver brukes normalt for å finne ut om noen er påvirket av et stoff, mens urinprøver brukes for å finne ut om man har brukt det i det siste. Dette er fordi de fleste stoffer kan påvises mye lengre i urinen. Det er ikke umulig å jukse på slike prøver, men blir prøven tatt hos legen vil det som regel være veldig vanskelig.

På siden vår Narkotikatesting og urinprøver finner du en oversikt over hvor lenge de vanligste stoffene kan påvises.