Hva hvis jeg nekter frivillig ruskontrakt?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!

Jeg har noen kompiser som har blitt tatt for å røyke hasj. Så lurte jeg på om hvis politiet spør om jeg vil bli med på en frivillig ruskontrakt om det blir noen konsekvenser for meg om jeg sier nei. Har hørt flere har blitt truet til å skrive under og jeg har ikke noe interesse av å skrive under på dette. Har politiet noe de kan true mot meg som gjør at jeg bør skrive under?

Mann, 16 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Det politiet kan true deg med, konsekvensen av å si nei, er et forelegg/bot for brudd på Legemiddelloven. Hvis du får valget, er dette noe du selv må ta stilling til: enten muligheten til påtaleunnlatelse ved ruskontrakt eller bot for bruk av narkotika (denne boten kommer på rullebladet ditt).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.