Hva er rosa valium

Mann, 57 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke kjent med at Valium/diazepam omsettes i andre farger enn i hvitt, gulaktig, turkis og blå. Men, dersom du har noen Valium-tabletter som er rosa, er de sannsynligvis produsert i utlandet. Vi har ikke klart å finne fram til noen produsent i utlandet som lager rosa Valium; det nærmeste vi kommer er Mylan, som lager sine 5 mg-tabletter i en oransje farge, som kan minne litt om rosa (bilde finner du på Mylan sine egne nettsider).

Så, enten er det snakk om en tablett som egentlig ikke er rosa, men som kan minne litt om rosa i fargen, eller så er det snakk om en utenlandsk produsent vi ikke kjenner til. Det kan selvsagt også tenkes at «rosa Valium» ikke egentlig er Valium overhodet, men snarere en annen (rosa) tablett som mer eller mindre minner om Valium i virkemåten.