Hei, jeg slo ut positivt på en test på THC mens jeg kjørte bil. Hadde siste joint dagen før. Måtte ta blodprøve og den vil nok vise en høy mengde siden jeg røyker nesten hver kveld for å sove. Har kuttet ned til en svak joint pr. dag.

Må vente 3 uker på svar. Etter dette, hva vil skje? Politimannen sa jeg trivelig og oppegående, han nevnte ikke noe om å ta urinprøver etter jeg får svar på blodprøva.

Mann, 31 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Ved positive tester på rusgivende medikamenter og narkotiske stoffer benytter politiet seg av en omregningstabell som regner ut hva det rusgivende stoffet tilsvarer i alkoholpromille. Du kan se oversikten på Lovdata – Forskrift om faste grenser for påvirkning av andre berusende eller bedøvende middel enn alkohol m.m.

Reksjonene fra politiet vil altså avhenge av hvor høy promille mengden av THC du hadde i blodet tilsvarer. Bot og tap av førerkort i kortere eller lengere periode er vanlige reaksjoner.