Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Fått Lyrica av legen, når kan jeg kjøre bil?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Alderen er 67 år. Tar en rekke medisiner mot angst og depresjon.Jeg har Bipolas lidelse. Nå sist har jeg fått Lyrica. Jeg er alkoholiker og har ikke den trangen etter det.Har et par dager tatt mere enn det som er foreskrevet. Jeg ble direkte full.Helt svingstang når jeg gårHar idag tatt Sobril i håp om å få bli mere stabil.Jeg anses som dritings.Hvor lkke tatt L.yricat i dag.Hvor lenge må jeg vente for å kjøre bil.? Det er til nærbutikken for å handle mat.

Kvinne, 24 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Det er helt naturlig at du blir sterkt beruset av å kombinere alkohol og Lyrica, særlig når du tar større mengder Lyrica enn du egentlig skal. Det samme gjelder for så vidt også kombinasjonen av alkohol og Sobril. Dette er legemidler som har en sløvende virkning, og som forsterker den sløvende virkningen av alkohol ved samtidig bruk. Når det gjelder bilkjøring, bør du i hvert fall ikke kjøre bil før du føler deg 100 % skikket til det. Dette kan i prinsippet ta flere døgn etter siste inntak. Hvorvidt du i det hele tatt har lov til å kjøre bil når du bruker disse medisinene (og samtidig har et alkoholproblem), kommer litt an på hvordan du bruker medisinene – f.eks. regelmessig eller sporadisk, om du har gjort det lenge eller for kun en kort periode, og lignende. Det er legen som er ansvarlig for å vurdere om du oppfyller helsekravene til førerkort – derfor blir du nødt til å ta kontakt med legen omkring dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.