Ulemper ved å ikke drikke og skader ved alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det noen ulemper ved å ikke drikke alkohol, og hvilke skader kan du få av alkohol.

Mann, 16 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Ulemper ved å ikke drikke alkohol

Ja, det kan det være. Det er ingen ulemper for helsen. Kroppen og hjernen er veldig takknemlige for slippe alkohol. Men, det kan vær en ulempe rent sosialt. I en del tilfeller er alkohol et slags sosialt lim. Folk drikker litt (noen en del mer) for å bli modigere, mer sosiale, lettere komme i kontakt med andre mennesker. Dersom de fleste rundt på en fest eller en annen sosial samling drikker, kan det nok oppleves som en ulempe å ikke drikke. Utover dette er det egentlig ingen ulemper ved å ikke drikke alkohol.

Skader kan du få av alkohol

våre sider om alkohol finner du alt du trenger av informasjon om skader.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.