hvor mye har rusmidler og røyking utviklet seg de siste årene

Mann, 15 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Da må du huske på at «rusmidler» innebærer mange hundre, kanskje mange tusen, ulike stoffer. Det betyr at det finnes veldig mange mulige statistikker over dette, og siden dette er en skoleoppgave, er det nok lurt om du avgrenser problemstillingen din så mye som mulig – da blir den sannsynligvis også lettere å jobbe med. Det er også viktig at du tenker nøye gjennom hva du egentlig mener med «utviklet seg» – mener du generell bruk i hele befolkningen? Eller kun visse deler av befolkningen? Tenker du på all bruk, eller heller sporadisk bruk, eller storforbruk? Andre ting? Igjen så er det viktig å avgrense problemstillingen så godt du kan.

Den beste statistikken vi sitter på, finner du i FHI sine rapporter Narkotika i Norge, Alkohol i Norge og Tobakk i Norge.