Hvordan trapper jeg ned på Imovane?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei Jeg har gått på 7.5mg imovane men har brukt 5mg ca 1år nå og ønsker å trappe ned og slutte helt..kan jeg få noen tips å råd..har avtalt med fastlegen at jeg ikke benytter noe når jeg begynner på jobb igjen 19 aug ferie fra 22juli….

Mann, 66 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Det er viktig at du tar kontakt med din fastlege som kjenner deg og som kan hjelpe deg til å sette opp en plan for nedtrapping. Det er ikke store dosen du bruker, så det bør kunne gå ganske greit.

Vi har noen tips til hvordan du kan forberede deg for å trappe ned og slutte helt med Imovane. Det er ikke uvanlig å få tilbakefall når du slutter med et rusmiddel, og derfor er det viktig å være godt forberedt så du takler overgangen bra.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.