hva er drikkepress, og hvordan kan man motstå alt det presset man får om man er den som ikke drikker?

Kvinne, 14 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

De mest vanlige grunnene til inntak av alkohol i ung alder, er enten press fra vennegjengen eller et behov for å hevde seg og vise at man er ”kul”. Ofte kan realiteten være det stikk motsatte. De som har et tøft og selvsikkert ytre, er kanskje usikre på seg selv, og skjuler dette ved å gjøre ting de tror gjør dem kulere og bedre likt.

I vennegjenger og i skolemiljøet er det ofte vanlig å oppleve press til å drikke alkohol. Noen prøver å overbevise deg om at det er kult å drikke, at du er pysete dersom du ikke gjør det, eller kanskje du føler at du ikke er en av gjengen dersom ikke du også drikker alkohol på fester.

Her er noen gode tips for å takle presset:

Her er en artikkel du kan se på fra Ung.no og her er en artikkel om drikkepress fra RUStelefonen.