Hei.
Etter inntak av et flaske vin (8,5%) og 6 shots (40%) kastet jeg opp senere på natta før leggetid. Oppkastet endret farge og fasong for hver gang jeg besøkte toalettet minst 4 ganger. Jeg brakk meg totalt og det gjorde veldig vondt å kaste opp i hele ryggen og i magen, og det eneste som kom opp var illeluktende svært gul oppkast. Bør jeg beskymre meg? har aldri opplevd noe så gult og ekkelt…

Kvinne, 21 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Fargen på oppkastet kommer som regel an på hva du har spist og drukket. Dersom du ikke har spist eller drukket noe gult kan spyet være farget av galle.

Vi som jobber i RUStelefonen er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi deg svar på om du bør bekymre deg eller ikke. Vi vil derfor anbefale deg å kontakte legen din eller helsestasjon for ungdom.