Hei. Jeg går på en daglig dose på 100 mg metadon, og må om noen dager levere en urinprøve på Fyrst i forbindelse med rus mistanke, jeg lurer på om Furst ville oppdage forskjell hvis jeg leverer en urinprøve som kommer fra en man (50 år gammel), som også går på metadon (80 mg) daglig? Er det prosedyre for laboratoriet å sjekke om urinen kommer fra samme kjønn eller vil det ikke ha noe betydning?
På forhånd takk.

Kvinne, 34 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Dersom du leverer prøver på vanlig måte, er det helt sikkert en vanlig screening de skal ta. Kjønn er ikke noe man sjekker hvis det er en vanlig screening av narkotiske stoffer. For å bestemme hvilket kjønn som har levert prøven, må man bruke egne hormontester for å avgjøre det.

Problemet (ditt) er vel mer den praktiske gjennomføringen (du kjenner trolig til overvåkningsrutinene ved Fürst). Vi kan dessverre ikke hjelpe deg med den biten.