Vises Vallergan og Lyrica på politiets spyttprøver?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, vises vallergan og lyrica på politiets spyttprøver – på det apparatet de bruker i trafikken?

Ved evt videre testing – av blod – regner jeg med (?), blir disse medisiner sett etter?

Kvinne, 35 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

«Vises vallergan og lyrica på politiets spyttprøver?» Nei de gjør ikke det.

«Ved evt videre testing – av blod – regner jeg med (?), blir disse medisiner sett etter?» Dersom du skal tas inn til videre testing forutsetter det enten 1) at noe allerede er påvist eller 2) at du kjører og/eller ter deg på en måte som tilsier at du er påvirket.

I og med at Vallergan og Lyrica ikke vises på disse testene vil du kun bli tatt til videre testing (spesifikk blodprøve) dersom du kjører og/eller ter deg på en måte som tilsier at du er påvirket. Gjør du det, vil de kunne finne både Vallergan og Lyrica dersom de ser etter det.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.