Hei.
Har ved to ulike anledninger siste to ukene tatt enten to tabl tramadol 50mg eller en tabl paralgin forte for et nakkeprolaps og generelle smerter i kroppen. Begge gangene har jeg fått kløe over hele overkroppen, litt på bena. Men jeg har brukt disse medikamentene tidligere ved operasjon og ikke opplevd noe kløe.
Er udiagnostiserte ifh til de generelle smertene i kroppen og utmattelse. Jeg lurer derfor på om denne kløen er et symptom fra nyrene eller lever? Kjekt å vite om det er relevant i forhold til videre utredning.

Kvinne, 40 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:.

En del mennesker reagerer med kløe ved bruk av opioider. Om det er dette du opplever, kan vi vanskelig svare på. I felleskatalogen står ikke kløe som vanlig bivirkning for Paralgin forte, men det kan bla. gi hudutslett som igjen gir kløe.  Det samme gjelder også for Tramadol. 

Vi i RUStelefonen er ikke medisinsk helsepersonell, og anbefaler deg derfor å ta kontakt med behandlende lege for spørsmål om bivirkninger og videre diagnoser.