Sovetablettene hjelper ikke

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har begynt på noen lette sovemedisiner, men de hjelper meg ikke. Legen min har sagt han svært sjeldent skriver ut sovetabletter, men når jeg prøvd reseptfrie i tillegg funker heller ikke disse. Jeg har slitt med søvnvansker nå i noen måneder. Har prøvd å ta flere tabletter om gangen også, men funker ikke det heller. Hva burde jeg gjøre?

Tusen takk for svar.

Kvinne, 18 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med legen som har skrevet ut sovemedisinen til deg, slik at dere sammen kan finne en løsning.  Kanskje finnes det andre medikamenter som kan virke bedre? Kanskje er det endringer du kan gjøre i hverdagen som vil hjelpe deg?

Du kan lese mer søvn og søvnproblemer på helsenorge.no.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.