Nedtrappe oxycontin og oxynorm

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har brukt OxyContin 30 mg to ganger daglig og oxynorm brukte opptil 40 mg daglig etter at operasjon i skulder siste måned. vil avslutte med den. hvordan kan det gjøres? jeg er redd abstinenser. Har opplevd tidligere for 6 år siden grunnet operasjon i samme skulder

Mann, 52 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med legen som skriver ut medisinene til deg. Forklar at du er bekymret for å få abstinenser, og at du ønsker råd. For mange vil det være en god løsning å trappe ned medisinbruken over tid for å bli minst mulig plaget av abstinenser. Ved behov kan legen lage en nedtrappingsplan til deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.