Hei morr er veldi snill men hun driker av og till, Det er skumellt:(

Kvinne, 7 år fra Sogn og Fjordane


RUStelefonen svarer:

De fleste voksne drikker litt alkohol. Av og til. Til maten. På fest også, en gang i blant.

Men hvis mor drikker sånn at hun forandrer seg, er det ikke bra. Hvis du synes mor blir skummel når hun drikker, da er det ikke bra. Da kan du snakke med noen om det. For eksempel med Kors på halsen eller BAR-snakk.

Hvis moren drikker litt, men ikke forandrer seg. Hvis det ikke er hun som er skummel, men det er skummelt at hun drikker, da kan du kanskje snakke med henne om det. Du kan si «mor, jeg synes du er veldig snill. Men det er skummelt når du drikker. Kan vi snakke litt om det?». På Ung.no har de en artikkel om å snakke med foreldre om vanskelige ting, ta en titt på den.