Hvor lenge sitter en stesolid på urinen

hva skjer vis en inntar 200 stesolid og litt alkoholn,

Kvinne, 50 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Det kommer litt an på hva slags type urinprøve som blir tatt, men enkelte typer prøver vil kunne påvise diazepam (virkestoffet i Stesolid) i opptil fire uker. De aller fleste prøver kan påvise diazepam i minimum en uke etter inntak.

Kombinasjonen av Stesolid og alkohol bør unngås, da dette øker risikoen for overdosesymptomer og ubehagelige bivirkninger. Nå vet ikke vi om du faktisk mener 200 stykk Stesolid eller 200 mg, men i begge tilfeller er det uansett snakk om svært store mengder, noe vi vil fraråde deg å innta. Vi vet ikke hvorfor du vurderer å innta dette, men dersom du planlegger å skade deg selv, vil vi heller oppfordre deg til å oppsøke et hjelpetilbud. Snakk med noen som kan hjelpe deg om hvordan du har det. Dette kan f.eks. være fastlegen din (som også kan henvise deg til videre hjelp), en psykolog eller andre. Det finnes hjelp å få, men da er det helt avgjørende at du faktisk ber om den hjelpen.