Hvor lenge varer rusen på blå valium. Vet ikke hvor mange mg det var men tok 4 stk

Kvinne, 15 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Virkestoffet i blåvalium – diazepam – kan sitte i blodet i flere døgn. Vanligvis inneholder blåvalium 10 mg diazepam, men dette kan nok variere litt. Ifølge tall fra Oslo Universitetssykehus vil 5 mg sitte i blodet i ca. 12-60 timer, mens 10 mg. vil sitte i blodet i ca. 30-160 timer. Så, dersom det er snakk om 40 mg på én gang, vil du sannsynligvis ha diazepam i blodet i flere dager, minst. Tabellen i lenken handler om hvor lang tid det tar før man er edru nok til å kjøre bil lovlig, og fungerer på den måten som et mål på hvor lenge du er påvirket av stoffet.

Føler du deg fremdeles dårlig vil vi anbefale deg å ringe Giftinformasjonen( 22 59 13 00) og/eller snakke med en voksen du stoler på.