Hei.
Jeg jobber som PBA og skulle vaske leiligheten, da fann jeg spor av hvit pulver som jeg ikke kan skjønne hva er. Vi bruker ikke pulver til vask uten klesvask og dette ble funnet på stuen langt unna badet. Det lukter kjemikalier og jeg lurer på om dette kan være speed (har vært borti det i ungdomstida selv så kjenner igjen lukta)
Men jeg jobber kun sammen med en annen person, vil helst ikke lage noe ut av det viss der bare er noe harmløst.
Er det noe mulighet å kunne få testet dette uten å dra inn arbeidsgiver osv? Vil være sikker i min sak.
Har tatt «prøver» av det med teip før jeg vasket det bort.
Mhv
Fortvilet arbeider.

Kvinne, 28 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Det finnes ikke steder i Norge du kan levere inn stoff til analyse. Dersom du skal teste det, må du evt kjøpe et drug test kit på nettet. En annen mulighet er jo selvsagt å spørre den du jobber sammen med om h*n vet noe om hva det kan være. Du vil trolig se på reaksjonen om det er noe h*n vet om.