Grensa til søppel!!!

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

For noen år siden brukte jeg Ketorax, Ketogan o.l. imot ryggplager. Det hendte også at jeg brukte Dolcontin 100mg, kjøpt svart, hvis jeg hadde vært litt uforsiktig med mengden jeg stod på i døgnet. Men da jeg ble gitt Tramadol/ Nobligan 50 mg og ryggplagene jeg har hindrer meg pga smertene å gå lenger enn 25 meter på 10 min. Så tok jeg i løpet av ettermiddagen og kvelden, 60 stk Tramadol/Nobligan 50mg uten at jeg fikk noe speiell smertelindring. Frustrert og misteksom til at jeg kanskje ble gitt placebo, så skreiv jeg tekstmelding til fastlegen min og gav ham beskjed om mitt problem. Eneste jeg fikk til svar var at jeg trengte ikke ta 60 stk Tramadol/Nobligan 50mg for å vite at de ikke virker!! Hvorfor kan noen bli smertefri og avslappet av 2 stk 50mg Tramadol/Nobligan imens da jeg ikke hadde noe smertelindring av 60 stk av dem?

Mann, 48 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi skjønner at dette kan være på grensa. Kanskje over grensa frustrerende for din del. Enkelte mennesker har nedsatt evne til å omdanne tramadol til det aktive stoffet som gir smertelindrende effekt. Kanskje det er sånn for deg? Det kan også hende at du har utviklet en veldig høy toleranse for opioider.

Du kan vurdere å snakke med legen din om en annen form for medisinering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.