Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Grensa til søppel!!!

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

For noen år siden brukte jeg Ketorax, Ketogan o.l. imot ryggplager. Det hendte også at jeg brukte Dolcontin 100mg, kjøpt svart, hvis jeg hadde vært litt uforsiktig med mengden jeg stod på i døgnet. Men da jeg ble gitt Tramadol/ Nobligan 50 mg og ryggplagene jeg har hindrer meg pga smertene å gå lenger enn 25 meter på 10 min. Så tok jeg i løpet av ettermiddagen og kvelden, 60 stk Tramadol/Nobligan 50mg uten at jeg fikk noe speiell smertelindring. Frustrert og misteksom til at jeg kanskje ble gitt placebo, så skreiv jeg tekstmelding til fastlegen min og gav ham beskjed om mitt problem. Eneste jeg fikk til svar var at jeg trengte ikke ta 60 stk Tramadol/Nobligan 50mg for å vite at de ikke virker!! Hvorfor kan noen bli smertefri og avslappet av 2 stk 50mg Tramadol/Nobligan imens da jeg ikke hadde noe form for smertelindring av 60 stk Tramadol/Nobligan 50mg? Går det ann å være SÅ immun imot virkestoffene i Tramadol/ Nobligan? Etter den dagen så ble jeg satt på Norspan 20 mg (ukebytte) og 3×5 mg Ketorax pr dag. Det var iallefall bedre enn de nytteløse Tramadol/Nobligan 50 mg! Jeg kunne være sammen med de i nærmeste familie uten å være mannevond imot dem pga smerter og gjennombruddssmertene noen smertestillende har vist seg å være for meg… Men 60 stk Tramadol/Nobligan 50 mg uten noen form for smertelindring!!??? Er det normalt at det kan skille så mye på personer som dette jeg opplevde?

Mann, 48 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi skjønner at dette kan være på grensa. Kanskje over grensa frustrerende for din del. Enkelte mennesker har nedsatt evne til å omdanne tramadol til det aktive stoffet som gir smertelindrende effekt. Kanskje det er sånn for deg? Det kan også hende at du har utviklet en veldig høy toleranse for opioider.

Du kan vurdere å snakke med legen din om en annen form for medisinering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.