Er dette trygt, er dette tegn på avhenginghet?

Mann, 14 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

En vanlig brukerdose dose MDMA er på 50 – 150 mg. . 0,7g. MDMA er altså en veldig høy dose, selv om du skulle ha opparbeidet deg en viss toleranse. Inntar du en så stor dose øker sjansen for en ubehagelig rus og bivirkninger i tida etterpå.

Vanlige bivirkninger er depresjon, likegyldighet og lav energi. Mange rapporterer også om angst og følelse av trykk i brystet. Søvnproblemer, humørsvingninger og hukommelsestap kan også forekomme.

MDMA er først og fremst psykisk avhengighetsskapende, men bruker du det ofte kan du få toleranse for det. Kort sagt: jo mer du bruker, og jo oftere du bruker det- jo større sjanse er det for å få virkninger du ikke vil ha og bli avhengig av det.

Les mer på våre faktasider om MDMA.