Hei
Kan man kjøre bil igjen 2 dgr etter 15 mg vival?

Mann, 23 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Maksimum døgn dose av diazepam (som er virkestoffet i Vival) er 10 mg pr dag hvis du er «stabil», dvs. bruker mer enn 7 dager sammenhengende. Svaret vårt forutsetter at du har fått medikamentet foreskrevet av lege.

15 mg diazepam kan i verste fall påvises i over 160 timer i blod. Dersom du blir stoppet i kontroll kan du dømmes for ruspåvirket kjøring. Det er greit å være klar over dette til en (ev.) annen gang. 

Reseptbelagte medikamenter bør brukes som foreskrevet og i samråd med lege. Bruker du mer eller annerledes enn legens anbefaling bør du ta det opp med foreskrivende lege. Du kan lese mer Benzodiazepiner og benzodiazepinlignende legemidler – døgndoser (helsekrav til førerkort) her.