coach – min niese trenger hjelp til et alkoholproblem

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er tante til en pike på 32 år. Hun har betrodd meg at hun har et alkoholproblem. Hun har hatt det strevsomt gjennom livet, mistet nære slektninger og har selv et veldig lite sosialt nettverk. Det at hun ser at hun har et problem, og har latt meg vite det, er et godt utgangspunkt tror ( og håper ) jeg. Jeg ønsker så inderlig å hjelpe henne, og trenger råd for hvordan jeg kan gå frem.

Kvinne, 67 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er godt å høre at hun selv ser problemet, og at hun ønsker hjelp. Det beste du kan gjøre som pårørende, er å motivere og støtte henne i å oppsøke profesjonelle hjelpetilbud. Det finnes mange alternativer der, men i mange tilfeller vil det innebære en legetime, hvor legen kan henvise henne videre til et egnet hjelpetilbud. Du kan jo f.eks. tilby å bli med henne til en slik legetime, dersom hun synes det er vanskelig å dra dit alene.

Om hun ikke ønsker å oppsøke noen slike tilbud er det et valg hun selv er ansvarlig for, og noe du dessverre ikke får gjort så mye med – men å forsøke å motivere henne til behandling, er en fin ting du kan gjøre.

Vi anbefaler også at du tar en samtale med NKS Veiledningssenter for pårørende omkring din situasjon.

Du kan også finne gode tips på våre sider «bekymret for noen som ruser seg«.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.