Hei, jeg er bussjåfør, men drikker mye. Har alkolås på bussene, så kjører aldri påvirket.
Ønsker å diskutere dette med legen. Jeg vet at risikoen er inndratt førerkort. Hva vil konsekvensen være da? Uten førerkort ar jeg ikke jobb. Må legen da sykemelde meg? Er avhengighet en sykdom? Vil gjerne gjøre det rette, men kan ikke miste inntekt og livsgrunnlaget. Vil bare ende i mere drikking.

Mann, 52 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det stemmer at legen har meldeplikt dersom vedkommende anser at du ikke oppfyller helsekrav til førerkort. Du kan lese regelverket i førerkortveilederen. Hvordan legen din kommer til å vurdere akkurat din situasjon kan vi dessverre ikke svare på. Du spør også om legen kan sykemelde deg, og ja det kan han/hun. Du finner reglene for sykemelding på grunn av alkoholbruk på denne siden hos Helsedirektoratet. Der står det også et eget avsnitt om yrkessjåfører.